Karate klub Kensei

Glavni menu

Število obiskov

Števec pogledov vsebine : 122636

Designed by:
Sporočilo
  • Direktiva EU o zasebnosti

    Ta spletna stran uporablja pikotke za avtenkcijo, navigacijo in ostale funkcije. Z uporabo nae spletne strani, se strinjate z uporabo pikotkov na vaem raunalniku.

    Ogled dokumentov EU direktive o zasebnosti

The News
Tudi letos odličen dosežek tekmovalcev KK Kensei na 10. Državnem prvenstvu tradicionalnega karateja – 4 državni prvaki in 6 državnih podprvakov ter 5 bronastih medalj v različnih kategorijah in skupno tretje mesto v klubski razvrstitvi PDF Natisni E-pošta
Prispeval Administrator   
Sreda, 05 Junij 2013 19:49

V nedeljo 13.5.2012 je v Račah na Štajerskem potekalo 10. Državno prvenstvo v tradicionalnem karateju, organizirano s strani DBV TO-TE Rače in Slovenske zveze tradicionalnega karateja (SZTK).

Tekmovanja se je udeležilo preko 150 tekmovalcev klubov SZTK iz vse Slovenije, na odlično organizirani tekmi pa so sodelovali tudi tekmovalci KK Kensei. Tekmovalci našega kluba so zopet izvedli vrhunske nastope in s tem dosegli izjemne rezultate ter tako v skupni razvrstitvi klubov postavili KK Kensei na odličnoi 3. mesto.

Tudi tokrat je bil vrhovni sodnik turnirja naš trener Gorazd Praprotnik, pridružil pa se mu je tudi Matic Logar, ki je kljub napornem nastopu in zmagi v svoji kategoriji tekmovanja, uspešno sodil nastope v otroških kategorijah.

Vsem tekmovalcem čestitamo za dosežene rezultate!

Rezultati:
1. mesto – državni prvaki:
Gian Povše (kihon ippon borba, mlajši dečki C), Matic Logar (kata posamezno, člani A), Katja Markovič (kata posamezno, članice C), Katja Markovič (kihon ippon borba, članice C),

2. mesto – državni podprvaki:
Gian Povše (kata posamezno, mlajši dečki C), Nika Praprotnik (kata posamezno, mlajše deklice C), Toni Povše (kihon ippon borba, člani C), Tamara Povše Dietiker (kata posamezno, članice C), Gian Povše, Matic Šifrer, Maks Krafogelj (kata ekipno, mlajši dečki C), Toni Povše, Tamara Povše Dietiker, Katja Markovič (kata ekipno, starejši člani, članice D)

3. mesto – bronasta medalja:
Matic Šifrer (kata posamezno, mlajši dečki D), Matic Šifrer (kihon ippon borba, mlajši dečki D), Nika Praprotnik (kihon ippon borba, mlajše deklice C), Toni Povše (kata posamezno, člani C), Tamara Povše Dietiker (kihon ippon borba, članice C)

4.mesto
Tristan Zore (kata posamezno, malčki D), Nika Praprotnik, Tim Praprotnik, Žan Kastelic (kata ekipno, starejši dečki, deklice B)

5.mesto
Maks Krafogelj (kata posamezno, mlajši dečki D)

Podrobnosti o rezultatih si lahko ogledate v uradnih rezultatih.

KK Kensei

Zadnjič posodobil Sreda, 05 Junij 2013 19:56
 
4. Mednarodni Pokal mesta Tolmin 2013 PDF Natisni E-pošta
Prispeval Administrator   
Ponedeljek, 06 Maj 2013 09:05

V nedeljo 7. aprila 2013 se je v Tolminu odvijal 4. mednarodni karate turnirju odprtega tipa „Pokal mesta Tolmin“. Mednarodnega tekmovanja se je udeležilo kar 310 tekmovalcev iz 22 karate društev Italije, Srbije, Bosne in Hercegovine ter Slovenije. Žal se je iz našega kluba Kensei Litija turnirja udeležilo samo sedem tekmovalcev, saj je zaradi bolezni obležalo več kot polovica aktivnih tekmovalcev. Na povabilo organizatorjev turnirja je iz našega kluba zastopal sodniške vrste Gorazd Praprotnik.

Kljub majhnemu številu tekmovalcev se je KK Kensei v končni razvrstitvi izmed 22 klubov uvrstil na skupno 10. mesto, saj so vsi tekmovalci v hudi mednarodni konkurenci dosegali vrhunske rezultate. Katja Markovič je v kategoriji kata članice dosegla 1. mesto, Tamara Povše Dietiker pa v isti kategoriji 4. mesto. Toni Povše je v kategoriji kata starejši člani dosegel 1. mesto. Matic Logar je v kategoriji kata mladinci dosegel 2. mesto. Nina Bajrić je v kategoriji Ko-Go Kumite (borbe) dosegla 3. mesto in v katah 6. mesto. Gian Povše je za las zgrešil medaljo in se v kategoriji kata mlajši dečki uvrstil na nehvaležno 4. mesto. Tudi Lovro Mandelj v kategoriji kata člani dosegel 4.mesto. Neža Stopar Koprivnikar pa se je v kategoriji kata starejše deklice uvrstila v finalno tekmo, kjer je dosegla 8. mesto, v kategoriji Kihon Ippon Kumite (borba) starejše deklice pa 6. mesto.

Vsem tekmovalcem čestitamo za dosežene rezultate!

KK Kensei

Zadnjič posodobil Ponedeljek, 06 Maj 2013 09:22
 
Mednarodni turnir tradicionalnega karateja Mostar 2013 PDF Natisni E-pošta
Prispeval Administrator   
Ponedeljek, 01 April 2013 19:30

Foto: FB SZTK

V soboto, 16.03.2013 se je v Mostraju odvijal mednarodni karate turnir Mostar 2013, ki ga je ob 45. obletnici svojega delovanja organiziral karate klub Mostar. Turnirja se je udeležila tudi Slovenska Zveza Tradicionalnega Karateja (SZTK) v okviru sodelovanja z organizacijo tradicionalnega karateja TKA BIH. Na tekmovanju je sodelovalo okoli 300 tekmovalcev iz Bosne in Hercegovine, Srbije, Hrvaške, Nemčije in Slovenije. Slovenijo je zastopala izbrana otroška vrsta, v kateri je sodeloval tudi član KK Kensei Matic Mandelj. V močni mednarodni tekmovalni konkurenci so tekmovalci izbrane vrste SZTK dosegli veliko dobrih rezultatov in za Slovenijo priborili kopico kolajn. Od tega je naš tekmovalec Matic Mandelj dosegel 3. mesto v Fuko Go (borba in kata izmenično) kadeti posamezniki ter nato še skupaj z Aljažem Markičem in Andrejem Valentinčičem osvojili 1. mesto v Ko-Go kumiteju kadeti ekipno.

Vsem tekmovalcem čestitamo za dosežene rezultate!

KK Kensei

Zadnjič posodobil Ponedeljek, 01 April 2013 19:33
 
36. MEDNARODNI TURNIR - POKAL RUŠE 2013 PDF Natisni E-pošta
Prispeval Administrator   
Petek, 08 Marec 2013 10:50

V soboto 16.02.2013, je v Športni dvorani Ruše-Športni park Ruše potekal že 36. mednarodni turnir, ki ga je organizirala karate zveza SKIF Slovenija (Shotokan Karate-Do International Federation). SKIF Slovenija je stilska organizacija shotokan karateja, ki sledi poti častitljivega mojstra Hirokazu Kanazawa. Tudi letošnji turnir je bil organiziran v spomin na 70-obletnico padlemu legendarnemu Pohorskemu bataljonu med NOB in krajevnemu prazniku Ruš. Na turnirju je nastopalo v katah in v borbah preko 400 tekmovalcev in tekmovalk, ki so prihajali iz 16 ekip iz štirih držav: Slovenija, Romunija, Srbija in Madžarska.

Kot reprezentanti SZTK (Slovenska zveza tradicionalnega karateja) so se tega tekmovanja udeležili tudi tekmovalci kluba Kensei. Barve kluba Kensei so zastopali tekmovalci: Matic Šifrer, Gian Povše, Matic Logar in Toni Povše. Kot gost je na tej tekmi sodil tudi naš član Gorazd Praprotnik. Najuspešnejši tekmovalec iz našega kluba je bil Toni Povše, ki je v katah dosegel odlično drugo mesto. Reprezentaniti SZTK so na koncu turnirja v skupnem seštevku dosegli izjemno tretje mesto, kljub temu, da zaradi različnih pravil niso nastopili v borbah. Zmagala je ekipa iz Romunije, ki si je zmago prislužila predvsem na osnovi izjemnih dosežkov v borbah.

Slike tekmovanja si lahko ogledate v galeriji.

 

KK Kensei

Zadnjič posodobil Petek, 08 Marec 2013 10:56
 
Mednarodni turnir 6. Srečanje dveh dežel v tradicionalnem karateju PDF Natisni E-pošta
Prispeval Administrator   
Sreda, 23 Januar 2013 17:44

V Jesenicah se je 2. decembra odvijal 6. mednarodni turnir med Slovensko zvezo tradicionalnega karateja in deželnim odborom FIKTA iz Furlanije Julijske krajine. Na tekmovanju je nastopilo preko 240 tekmovalcev iz obeh držav, ki so se pomerili v tekmovalni disciplini Kata posamezno in Kata team (ekipni nastop) in borbah Ko-go kumite. Kot že v prejšnjih srečanjih, je tudi tokrat na koncu tekmovanja potekalo prijateljsko srečanje v ekipni borbi med reprezentancama Furlanije Julijske krajine in Slovenije, kjer pa je ekipa Slovenije tokrat žal izgubila.
Na tem turnirju so nastopili tudi tekmovalci našega kluba Kensei, ki so z svojimi nastopi klubu prinesli skupno 6. mesto med 13 nastopajočimi klubi. Gian Povše je v kategoriji mlajši dečki dosegel odlično prvo mesto. Prvo mesto je med članicami dosegla tudi Tamara Povše Dietiker. Gian Povše, Nika Praprotnik in Matic Šifrer so si v ekipnem nastopu priborili drugo mesto. Matic Šifrer je nastopil tudi posamezno in v najštevilčnejši kategoriji malčkov med 32 nastopajočimi dosegel odlično drugo mesto. Tudi Toni Povše je med člani dosegel drugo mesto. Prav tako je ekipa Toni Povše, Tamara Povše Dietiker in Lovro Mandelj dosegla drugo mesto v ekipnem nastopu kat. Neža Stopar Koprivnikar je v kategoriji mlajše deklice dosegla četrto mesto.

Slike tekmovanja si lahko ogledate v galeriji.

KK Kensei

Zadnjič posodobil Sreda, 23 Januar 2013 18:27
 
« ZačetekPrejšnja12345678910NaslednjaKonec »

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL