Karate klub Kensei

Glavni menu

Število obiskov

Števec pogledov vsebine : 130590

Designed by:
Sporočilo
  • Direktiva EU o zasebnosti

    Ta spletna stran uporablja pikotke za avtenkcijo, navigacijo in ostale funkcije. Z uporabo nae spletne strani, se strinjate z uporabo pikotkov na vaem raunalniku.

    Ogled dokumentov EU direktive o zasebnosti

The News
Mednarodni turnir tradicionalnega karateja Mostar 2013 PDF Natisni E-pošta
Prispeval Administrator   
Ponedeljek, 01 April 2013 19:30

Foto: FB SZTK

V soboto, 16.03.2013 se je v Mostraju odvijal mednarodni karate turnir Mostar 2013, ki ga je ob 45. obletnici svojega delovanja organiziral karate klub Mostar. Turnirja se je udeležila tudi Slovenska Zveza Tradicionalnega Karateja (SZTK) v okviru sodelovanja z organizacijo tradicionalnega karateja TKA BIH. Na tekmovanju je sodelovalo okoli 300 tekmovalcev iz Bosne in Hercegovine, Srbije, Hrvaške, Nemčije in Slovenije. Slovenijo je zastopala izbrana otroška vrsta, v kateri je sodeloval tudi član KK Kensei Matic Mandelj. V močni mednarodni tekmovalni konkurenci so tekmovalci izbrane vrste SZTK dosegli veliko dobrih rezultatov in za Slovenijo priborili kopico kolajn. Od tega je naš tekmovalec Matic Mandelj dosegel 3. mesto v Fuko Go (borba in kata izmenično) kadeti posamezniki ter nato še skupaj z Aljažem Markičem in Andrejem Valentinčičem osvojili 1. mesto v Ko-Go kumiteju kadeti ekipno.

Vsem tekmovalcem čestitamo za dosežene rezultate!

KK Kensei

Zadnjič posodobil Ponedeljek, 01 April 2013 19:33
 
36. MEDNARODNI TURNIR - POKAL RUŠE 2013 PDF Natisni E-pošta
Prispeval Administrator   
Petek, 08 Marec 2013 10:50

V soboto 16.02.2013, je v Športni dvorani Ruše-Športni park Ruše potekal že 36. mednarodni turnir, ki ga je organizirala karate zveza SKIF Slovenija (Shotokan Karate-Do International Federation). SKIF Slovenija je stilska organizacija shotokan karateja, ki sledi poti častitljivega mojstra Hirokazu Kanazawa. Tudi letošnji turnir je bil organiziran v spomin na 70-obletnico padlemu legendarnemu Pohorskemu bataljonu med NOB in krajevnemu prazniku Ruš. Na turnirju je nastopalo v katah in v borbah preko 400 tekmovalcev in tekmovalk, ki so prihajali iz 16 ekip iz štirih držav: Slovenija, Romunija, Srbija in Madžarska.

Kot reprezentanti SZTK (Slovenska zveza tradicionalnega karateja) so se tega tekmovanja udeležili tudi tekmovalci kluba Kensei. Barve kluba Kensei so zastopali tekmovalci: Matic Šifrer, Gian Povše, Matic Logar in Toni Povše. Kot gost je na tej tekmi sodil tudi naš član Gorazd Praprotnik. Najuspešnejši tekmovalec iz našega kluba je bil Toni Povše, ki je v katah dosegel odlično drugo mesto. Reprezentaniti SZTK so na koncu turnirja v skupnem seštevku dosegli izjemno tretje mesto, kljub temu, da zaradi različnih pravil niso nastopili v borbah. Zmagala je ekipa iz Romunije, ki si je zmago prislužila predvsem na osnovi izjemnih dosežkov v borbah.

Slike tekmovanja si lahko ogledate v galeriji.

 

KK Kensei

Zadnjič posodobil Petek, 08 Marec 2013 10:56
 
Mednarodni turnir 6. Srečanje dveh dežel v tradicionalnem karateju PDF Natisni E-pošta
Prispeval Administrator   
Sreda, 23 Januar 2013 17:44

V Jesenicah se je 2. decembra odvijal 6. mednarodni turnir med Slovensko zvezo tradicionalnega karateja in deželnim odborom FIKTA iz Furlanije Julijske krajine. Na tekmovanju je nastopilo preko 240 tekmovalcev iz obeh držav, ki so se pomerili v tekmovalni disciplini Kata posamezno in Kata team (ekipni nastop) in borbah Ko-go kumite. Kot že v prejšnjih srečanjih, je tudi tokrat na koncu tekmovanja potekalo prijateljsko srečanje v ekipni borbi med reprezentancama Furlanije Julijske krajine in Slovenije, kjer pa je ekipa Slovenije tokrat žal izgubila.
Na tem turnirju so nastopili tudi tekmovalci našega kluba Kensei, ki so z svojimi nastopi klubu prinesli skupno 6. mesto med 13 nastopajočimi klubi. Gian Povše je v kategoriji mlajši dečki dosegel odlično prvo mesto. Prvo mesto je med članicami dosegla tudi Tamara Povše Dietiker. Gian Povše, Nika Praprotnik in Matic Šifrer so si v ekipnem nastopu priborili drugo mesto. Matic Šifrer je nastopil tudi posamezno in v najštevilčnejši kategoriji malčkov med 32 nastopajočimi dosegel odlično drugo mesto. Tudi Toni Povše je med člani dosegel drugo mesto. Prav tako je ekipa Toni Povše, Tamara Povše Dietiker in Lovro Mandelj dosegla drugo mesto v ekipnem nastopu kat. Neža Stopar Koprivnikar je v kategoriji mlajše deklice dosegla četrto mesto.

Slike tekmovanja si lahko ogledate v galeriji.

KK Kensei

Zadnjič posodobil Sreda, 23 Januar 2013 18:27
 
SREČNO 2014 PDF Natisni E-pošta
Prispeval Administrator   
Ponedeljek, 24 December 2012 19:52

Vsem članom in prijateljem KK Kensei želim vesele praznike

in veliko lepih ter zadovoljnih trenutkov v letu 2014.

Poskušajmo prepoznati in ceniti vse tiste drobne trenutke,

ki nam v vsakdanjem življenju popestrijo in polepšajo svet.

Veselimo se uspehov, ki so plod naših prizadevanj in naporov,

hkrati pa se pripravimo na poraze,

ki nas krepijo in povečujejo našo notranjo moč.

Gorazd

 

Zadnjič posodobil Sobota, 21 December 2013 21:18
 
SVETOVNO PRVENSTVO V TRADICIONALNEM KARATEJU - POLJSKA 2012 PDF Natisni E-pošta
Prispeval Administrator   
Petek, 07 December 2012 12:45

Enajst reprezentantov in pet članov strokovnega vodstva Slovenske zveze tradicionalnega karateja (SZTK) se je udeležilo svetovnega prvenstva v tradicionalnem karateju (16th Traditional Karate ITKF World Championship), ki se je letos odvijal od 2.10.2012 do 8.10.2012 v kraju Lodz na Poljskem. Elitnega tekmovanja na Poljskem sta se udeležila tudi člana kluba Kensei Matic Logar in Gorazd Praprotnik. Matic Logar se je tekmovanja udeležil kot reprezentant SZTK, Gorazd Praprotnik pa kot trener. Na tekmi je nastopilo preko 400 tekmovalcev iz držav celega sveta v petih različnih disciplinah (KATA, KUMITE, KO-GO KUMITE, FUKO-GO, EN-BU). Matic Logar je prikazal odličen nastop v disciplina KATA, vendar se ob hudi konkurenci žal ni uspel uvrstiti v finalni izbor. Kljub vsemu je dosežen rezultat debitanskega nastopa za Matica pomenil velik uspeh, saj je pridobil ogromno tekmovalnih izkušenj, ki jih bo lahko v prihodnosti še velikokrat vnovčil. Nastop na svetovnem prvenstvu je za celotno ekipo SZTK pomenil velik uspeh, saj je prvič v zgodovini zveza SZTK dobila svetovno prvakinjo v katah - Manco Urh. Sanjski uspeh ekipe pa je še začinil Dimitrij Prodić, ki je osvojil bronasto medaljo v KO-GO kumite-ju.

Slike tekmovanja si lahko ogledate v galeriji.

Zadnjič posodobil Petek, 07 December 2012 12:56
 
« ZačetekPrejšnja12345678910NaslednjaKonec »

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL