Karate klub Kensei

Glavni menu

Število obiskov

Števec pogledov vsebine : 122641

Designed by:
Sporočilo
  • Direktiva EU o zasebnosti

    Ta spletna stran uporablja pikotke za avtenkcijo, navigacijo in ostale funkcije. Z uporabo nae spletne strani, se strinjate z uporabo pikotkov na vaem raunalniku.

    Ogled dokumentov EU direktive o zasebnosti

The News
ALPE ADRIA CUP 2010 (Videm-Udine, IT) PDF Natisni E-pošta
Prispeval Administrator   
Nedelja, 07 November 2010 19:25

Uspeh litijskih karateistov na mednarodnem turnirju ALPE ADRIA CUP

V nedeljo, 31. oktobra je v Vidmu (Udine, IT) potekalo tekmovanje v tradicionalnem karateju „Pokal Alpe Adria“, ki ga je letos gostil deželni odbor FIKTA Friuli Venezia - Giulia, izvedbo tekme pa je organiziralo karate društvo KEN E ZEN, Pagnacco. Tekmovanja se je udeležilo preko tristo tekmovalcev iz Slovenije, Italije, Avstrije in Švice, žal pa so udeležbo na tekmovanju odpovedali tekmovalci iz Nemčije.

Pokal Alpe Adria se je programsko odvijal na dveh nivojih - klubskem pokalu v individualnih disciplinah ter nacionalnem prvenstvu s srečanjem reprezentanc v ekipnih disciplinah (kata in kumite). Tako so se v katah in borbah med seboj pomerile državne reprezentance Slovenije, Avstrije, Švice, Italije ter deželna reprezentanca Furlanije Julijske Krajine.

Tekmovanja se je udeležilo deset članov kluba Kensei. Zaradi močne konkurence smo se na to tekmo začeli pripravljati že takoj po počitnicah v začetku septembra, kar se nam je obrestovalo, saj smo poželi res odlične uspehe. V močni konkurenci smo v katah osvojili pet medalj, dva četrta mesta in dva šesta. Tako je v svoji kategoriji v Tjaša Mele osvojila prvo mesto, Alja Svetič pa v isti kategoriji tretje mesto. Drugo mesto v svoji kategoriji je zasedla Nina Bajrić. Matic Mandelj pa je v svoji kategoriji dosegel tretje mesto. Četrto mesto je dosegla Kaja Praprotnik, v svoji kategoriji pa je bil četrti tudi Klemen Lovšin. Zarja Mandelj in Matic Logar sta vsak v svoji kategoriji osvojila šesto mesto, Matic pa je poleg klubskih zastopal še reprezentančne barve in v katah ekipno osvojil bronasto medaljo. Grega Mele in Jan Trdin pa sta se pomerila v izredno močni konkurenci, a se tokrat žal nista uvrstila v finale.

Na srečanju sta sodila tudi naša klubska trenerja Gorazd Praprotnik in Jan Marko.

Slike si lahko ogledate v galeriji

KK Kensei


Zadnjič posodobil Ponedeljek, 15 November 2010 07:48
 
Evropsko tekmovanje 10. Pokal za otroke v tradicionalnem karateju PDF Natisni E-pošta
Prispeval Nena   
Petek, 20 Avgust 2010 19:13

 

10th Open Traditional Karate Children's Cup

V organizaciji Poljske zveze tradicionalnega karateja (PZKT) je od 17.6.2010 do 19.6.2010 potekalo odprto evropsko tekmovanje 10. Pokal za otroke v tradicionalnem karateju. Dogodek se je odvijal v dvorani "MISTRZOW" v mestu Włocławek na Poljskem. Tekmovanja se je udeležila otroška izbrana vrsta Slovenije, ki je štela 16 tekmovalcev, dva reprezentančna trenerja in selektorja. Med njimi se je turnirja udeležila tudi članica našega karate kluba Kensei Kaja Praprotnik.

Kljub veliki želji, prizadevanju in odličnih nastopih, nihče od slovenskih tekmovalcev ni uspel poseči po kolajnah. Razlog je bil predvsem v velikih stilskih razlikah in specifičnosti "poljskega tipa" karateja. Kljub 16-urni naporni vožnji do tekmovališča in upravičenemu nezadovoljstvu nad ocenjevanjem sodnikov, je bila za otroke udeležitev na tem velikem tekmovanju izjemna izkušnja in spodbuda za nadaljnje treniranje.

Gorazd Praprotnik

 

Zadnjič posodobil Torek, 24 Avgust 2010 20:07
 
20. pokal Zgonik PDF Natisni E-pošta
Prispeval Nena   
Petek, 20 Avgust 2010 19:10

 

20. POKAL SGONICO

Shinkai klub tradicionalnega karateja je v mestu Zgonik (Sgonico) organiziral jubilejni 20. tradicionalni turnir v katah. Turnirja se je udeležilo preko 200 tekmovalcev iz 14 klubov iz Italije in Slovenije. Tekmo so skupaj sodili sodniki italijanske zveze FIKTA FGV in slovenske zveze SZTK. Iz karate kluba Kensei sta se tekme udeležili Nina Bajrič in Kaja Praprotnik. Nina je v svoji kategoriji osvojila 2. mesto, Kaja pa je v svoji kategoriji zasedla 4.mesto.

 

Gorazd Praprotnik

 

Zadnjič posodobil Torek, 24 Avgust 2010 20:09
 
7. državno prvenstvo v tradicionalnem karateju PDF Natisni E-pošta
Prispeval Nena   
Petek, 20 Avgust 2010 19:08

Uspeh litijskih karateistov na DP tradicionalnega karateja

V mesecu maju je Slovenska zveza tradicionalnega karateja (SZTK) v sodelovanju s karate klubom Grade iz Ljubljane organizirala 7. državno prvenstvo tradicionalnega karateja. Tekmovanja se je udeležilo preko 150 tekmovalcev, od tega 16 tekmovalcev vseh starosti iz karate kluba KENSEI Litija.

Člani KK Kensei so osvojili kar dva naslova državnih prvakov in štiri naslove državnih podprvakov. V skupnem seštevku se je klub uvrstil na odlično 5.mesto. Naslov državnega prvaka v katah, kategorija kadeti A je osvojil državni reprezentant Matic Logar. Naslov državnega prvaka v borbah, kat. starejši dečki D je osvojil Matic Mandelj, ki je v isti kat. tudi osvojil naslov državnega podprvaka v katah. V isti kat. je nastopi tudi Žan Ketona, ki je v katah zasedel 4.mesto in v borbah 3.mesto. Naslov državnega podprvaka v katah, kat. člani A je osvojil Simon Vrhovec. Naslov državne podprvakinje v katah je v kategoriji mlajše deklice D osvojila Zarja Mandelj, ki je tudi osvojila 3.mesto v borbah. V isti kategoriji v katah je nastopila tudi Neža Stopar, ki je osvojila 6.mesto. Državna podprvakinja v borbah, kat. mlajše deklice B je postala tudi Nina Bajrič, v katah pa je osvojila 4.mesto. Kaja Praprotnik se je v kat. starejše deklice C v katah uvrstila na 3.mesto, ravno tako pa tudi v borbah na 3.mesto. Tjaša Mele je v katah, kat. starejše deklice D dosegla 3.mesto, na 4. mestu pa ji je sledila Alja Svetič. V borbah se je Alja Svetič uvrstila na 3.mesto, Tjaša Mele pa na 5.mesto. Jan Trdin je v borbah, kat. starejši dečki B dosegel 3.mesto. Hajdeja Praprotnik se je v kat. članice B v katah uvrstila na 5.mesto, Žan Kastelic v katah, kat. mlajši dečki D na 6.mesto, Grega Mele, ki je nastopil kljub poškodbi, na 8.mesto ter Rok Kastelic, Tim Praprotnik na 9.mesto. Tjaša Mele, Zarja Mandel in Alja Svetič so nastopile tudi v kategoriji kata ekipno, kjer so dosegle 3.mesto.

 

Tako uspešen nastop na državnem prvenstvu je plod trdih in napornih treningov, ki pa so članom kluba poleg uspehov prinesli tudi precejšno mero telesnega in duhovnega napredka, predvsem pa samozavesti in želje po napredovanju.

 

Gorazd Praprotnik

 

Zadnjič posodobil Torek, 24 Avgust 2010 20:10
 
Pokal Tolmin 2010 PDF Natisni E-pošta
Prispeval Nena   
Petek, 20 Avgust 2010 19:05

 

Pokal Tolmin 2010

V mesecu marcu je karate klub Goryu iz Tolmina organiziral mednarodni turnir v tradicionalnem karateju . Tekmovanja se je udeležilo 320 tekmovalcev iz 17 klubov iz Slovenije in Italije, ki so se pomerili v borbah in katah. Turnirja so se udeležili tudi tekmovalci iz kluba Kensei. Na povabilo organizatorjev turnirja sta iz našega kluba zastopala sodniške vrste Jan Marko in Gorazd Praprotnik, ki je bil vrhovni sodnik turnirja.

Kljub močni konkurenci so tekmovalci našega kluba dosegli odlične rezultate in skupno zasedli 11.mesto.

Tjaša Mele je kot debitantka osvojila v kategoriji starejše deklice D v katah odlično 2.mesto, na 4. mesto se je uvrstila Alja Svetič, ki je tudi prvič nastopila na tekmovanju. Kaja Praprotnik se je v kat. starejše deklice C v katah uvrstila na 4.mesto in v borbah na 3.mesto. Klemen Lovšin je prav tako debitiral in je v kat. kadeti B v katah zasedel odlično 2.mesto in v borbah 3.mesto. Nina Bajrič je v kat. mlajše deklice B v borbah osvojila 3.mesto, v katah pa je žal zgrešila finale in se uvrstila na 9.mesto. Nevenka Mandelj se je v kat. članice B v katah uvrstila na 3.mesto, Hajdeja Praprotnik in Karmen Govekar pa sta v isti kategoriji delili 4.mesto. Matic Logar se je v kat. kadeti A v katah uvrstil na 6.mesto, Zarja Mandelj v kat. mlajše deklice D v katah na 7.mesto, Matic Mandelj v kat. starejši dečki D v katah na 6.mesto, Tim Praprotnik v kat. malčki D v katah za las zgrešil finalni nastop, prav tako pa tudi Grega Mele v kat. mlajši dečki B.

Vsem tekmovalcem čestitamo za dosežene rezultate!

KK Kensei

 

Zadnjič posodobil Torek, 24 Avgust 2010 20:11
 
« ZačetekPrejšnja11121314NaslednjaKonec »

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL